Tsekkaa verkkosivu, joka tarjoaa ideoita rasismin vastustamiseen

Moni maahanmuuttaja on todennut, että Suomesta on viime vuosina tullut aikaisempaa kovempi yhteiskunta, jossa erilaisuutta nähdään enää harvoin rikkautena ja jossa on entistä vaikeampaa kokea olevansa hyväksytty, jos poikkeaa massasta vaikkapa ihonvärinsä tai uskontonsa suhteen. Erityisesti monet muslimit ovat kokeneet joutuneensa voimakkaiden ennakkoluulojen kohteeksi. Esittelemme nyt sivuston, joka tarjoaa vinkkejä, kuinka voit auttaa maahamme tulleita maahanmuuttajia ja kuinka voit vastustaa sekä ehkäistä rasismia. Sivustolla otetaan käyttöön myös luovia keinoja, joten kannattaa napata vinkit talteen!

Mistä oikein on kyse?

Luovuennakkoluuloistasi.fi on sivusto, johon on koottu useita rasismia käsitteleviä artikkeleita. Sivustolta löytyy esimerkiksi artikkeli, jossa tarjotaan vinkkejä rasismin vastustamiseen ja siihen, kuinka jo yksilötasolla voidaan vastustaa erilaisia ennakkoluuloja. Useinhan on niin, että ennakkoluulot johtuvat oikeanlaisen tiedon sekä positiivisten kokemusten puutteesta. Tuntematonta tavallisesti pelätään eikä pakolaisiin tai muihin maahanmuuttajiin välttämättä edes haluta tutustua. Tästä syystä onkin erityisen tärkeää levittää oikeanlaista tietoa sekä pyrkiä kitkemään ennakkoluuloja.

Jo markkinoinnissa tiedetään, että tavallisesti negatiivinen palaute leviää kulovalkean tavoin, kun taas positiivisella palautteella on tapana edetä hidastakin hitaammin. Monesta markkinointialan työntekijästä tuntuu, että negatiivinen palaute nousee potenssiin tuhat kovin lyhyessä ajassa, mutta samaan aikaan positiivinen palaute ei oikein tahdo saada tuulta alleen.

Olet ehkä itsekin huomannut, että saatuasi huonoa asiakaspalvelua jossakin liikkeessä tai virastossa, kerrot tästä helposti ja kovin kärkkäästi eteenpäin. Sen sijaan hyvää palvelua saatuasi et välttämättä edes muista koko asiaa kovin pitkään. Erilaisten lainojen, kuten Sambla-sivustolta hankittujen lainojen, kanssa painiskelevat suomalaiset ovat kovia kritisoimaan saamaansa palvelua, mutta kiitosta on jostakin syystä vaikeampi levittää.

Sama koskee maahanmuuttajia ja erityisesti pakolaisia. Suuri osa maahanmuuttajista ja pakolaisista on aivan tavallisia ihmisiä, jotka haluaisivat elää uudessa kotimaassaan täysin rauhassa ja joiden ensisijainen tavoite on sopeutua suomalaiseen yhteiskuntaan mahdollisimman hyvin toisaalta omaa kulttuuritaustaansa kadottamatta. Tämä enemmistö on monelle suomalaiselle kuitenkin kuin näkymätön vaate. Sen sijaan suomalaisten katseet kääntyvät siihen vähemmistöön maahanmuuttajista, jotka syyllistyvät väkivaltaisiin tekoihin. Suurin osa maahanmuuttajistakin muuten kritisoi näitä tekoja eikä hyväksy niitä lainkaan. Juuri tällaisia ennakkoluuloja vastaan sivusto pyrkii asettumaan.

Ennakkoluuloja tarkastellaan historiasta nykypäivään

Sivuston ehkä parasta antia on se, että sivusto keskittyy käsittelemään rasismia historiasta nykypäivään. Yksi sivuston mielenkiintoisimmista artikkeleista on rasismin synkkää historiaa käsittelevä artikkeli, jonka mukaan modernin rasismin juuret yltävät aina orjakauppaan asti. Rasismia on siis esiintynyt jo tuhansia vuosia sitten – itse asiassa jo tuhansia vuosia ennen ajanlaskumme alkua.

Onkin todella kurjaa, ettei vielä, edes vuonna 2018, rasismia ole saatu kitkettyä erilaisista ennakkoluulojen hälventämiseen tähtäävistä askelista huolimatta. Sivustolla mietitäänkin myös sitä, miten sellaisia projekteja, jotka pyrkivät lisäämään ihmisten tietoisuutta, voitaisiin rahoittaa ja miten erilaisia luovia ideoita voitaisiin hyödyntää taistelussa rasismia vastaan. Jos taistelu rasismia vastaan tuntuu sinusta tärkeältä asialta ja haluaisit löytää keinoja, joiden avulla voisit lähteä omaan taistoosi, kannattaa ehdottomasti tutustua tähän sivustoon ja napata parhaat vinkit talteen! Jo pienillä teoilla voidaan saada aikaan suuria asioita!